6 april 2017 – NKV-bedrijfsbezoek aan Panalytical en Student Speech Contest

Graag nodigt het bestuur van de Nederlandse Keramische Vereniging u uit voor onze eerstvolgende NKV-bijeenkomst op donderdag 6 april in en rond Almelo. Op deze datum bent u van harte welkom bij ons bedrijfsbezoek aan Panalytical, gevolgd door de Student Speech Contest waarbij jonge keramische onderzoekers over hun onderzoek vertellen, en en passant strijden om een ticket naar de European Ceramic Society conference die in juli in Budapest plaatsvindt.

Programma
10.00 uur: Ontvangst bij Panalytical, fabrikant van apparatuur voor röntgendiffractie- (XRD) en röntgenfluorescentiemetingen (XRF), gevolgd door een presentatie van Panalytical over deze XRD/XRF-technieken en hun toepassing voor keramische en andere materialen
11.00 uur: Rondleiding bij Panalytical
12.30-13.00 uur: Transfer per auto naar Zalencentrum Het Anker, Wilhelminastraat 28 in Wierden (nabij Almelo) voor het vervolgprogramma
13.00 uur: Lunch in de Lisdodde-zaal van Het Anker
14.00 uur: Student Speech Contest (Engelstalig) – PhD/MSc-studenten op keramisch gebied geven een presentatie van ca. 20 minuten over hun onderzoek. Dit jaar zijn de lezingen onder meer op het gebied van keramische membranen, biokeramiek, piëzo-elektrische composieten, keramiek voor solar-toepassingen en zelfherstellende keramische coatings. Een jury beoordeelt deze presentaties, en de spreker met de beste presentatie is de Nederlandse afgevaardigde voor de Europese Student Speech Contest in juli van dit jaar in Budapest (Hongarije).
ca. 17.00 uur: Warm & koud buffet, met uitslag van de Student Speech Contest
19.00 uur: Afsluiting

Aanmelden
U kunt zich aanmelden – liefst per ommegaande, maar uiterlijk op 3 april – door een e-mail te sturen aan eddy.brinkman@betase.nl (of een reply op deze uitnodiging) waarin u aangeeft met hoeveel personen u aanwezig zult zijn.

Deelnamekosten
Bent u student en neemt u deel aan de Student Speech Contest, dan betaalt u geen deelnamekosten. Neemt u deel aan het gehele programma, dan betalen NKV-leden en hun partners of introducees 30 euro per persoon, met maximaal 1 begeleidende partner/introduce(e) per NKV-lid. Alle overige deelnemers betalen 40 euro per persoon. Gelijk met uw aanmelding maakt u het verschuldigde bedrag over op ons bankrekeningnummer, onder vermelding van uw naam en “NKV april 2017”. Verschijnt u niet, en heeft u zich niet minimaal 4 dagen van tevoren afgemeld, dan zullen we de gemaakte kosten (onder meer voor het buffet) toch aan u doorberekenen.

Bereikbaarheid
Panalytical bevindt zich aan de noordwestkant van Almelo, aan de Lelyweg 1, en is bereikbaar onder het algemene telefoonnummer 0546 534444.
Er is voldoende parkeergelegenheid voor de auto bij het bedrijf.

Graag zien we u verschijnen op 6 april in Almelo.

Met vriendeljke groeten,
het NKV-bestuur
Eddy Brinkman, Ries Jeurissen, Antoinette van Schaik, Pim van der Vliet, Jos van der Waard & Mark Welters