Contact

Dr.ir. Eddy Brinkman, Betase BVBetase B.V.
Soerinkweg 1
7244 AL Barchem

Dr.ir. H.W. (Eddy) Brinkman
LinkedIn

Telefoon 0573 44 28 65
E-mail info@betase.nl

KvK-nummer 17147155

Klik hier om de Algemene Leveringsvoorwaarden van Betase B.V. te downloaden (in PDF).
Klik hier voor ons privacybeleid.

Betase BV is een onafhankelijke en zelfstandige onderneming, actief in de informatietechnologie, en zet technische informatie om in toegankelijke materie. De onderneming is aan het begin van de eeuw opgericht in de ‘Brainport’ rondom Eindhoven, en is tegenwoordig gevestigd in de Gelderse Achterhoek, één van de meest innovatieve regio’s van Nederland en Europa. Drijvende kracht achter Betase is dr.ir. H.W. (Eddy) Brinkman.

Betase voert werkzaamheden uit in opdracht (zoals schrijfwerk, vertalingen en programmeerwerk), in eigen beheer (zoals boeken en workshops), of in samenwerking met andere partners (nationale en internationale projecten). Regelmatig is Eddy Brinkman dagvoorzitter voor lezingenprogramma’s op technische vakbeurzen of symposia.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen / onbetaalde functies
De elektriciteit die Betase gebruikt voor haar werkzaamheden wordt voor 100% duurzaam opgewekt met Nederlandse windmolens.
Van 2010 tot 2015 was Eddy Brinkman voorzitter van de Bond voor Materialenkennis (kennisoverdracht op materiaalkundig gebied, ongeveer 800 leden) en sinds 2014 is hij voorzitter van de Nederlandse Keramische Vereniging (kennisoverdracht op keramisch gebied, ongeveer 100 leden). Daarnaast is hij bestuurslid bij de Stichting Barchemse 4Daagse (‘Nijmegen in het klein’, jaarlijks meer dan 1000 wandelaars), waar hij verantwoordelijk is voor ICT en sponsoring.

Betase – uitspraak en betekenis
Betase wordt uitgesproken als de tweede letter van het Griekse alfabet ‘bèta’ met de klemtoon op ’ta’, gevolgd door ‘se’ met doffe e-klank zoals in het lidwoord ‘de’.
Vergelijk het maar met de enzymen amylase en lipase, die in het spijsverteringstelsel respectievelijk zetmeel en vet omzetten. Zo bevordert het fictieve enzym Betase de omzetting van ‘moeilijke techniek’ (bèta) in toegankelijke materie.