NanoCity Planet 2014

NanoNextNL, het Nederlandse consortium voor onderzoek naar micro- en nanotechnologie, vroeg aan Betase om een krant te maken voor het tweedaagse event NanoCity 2014. Op dit event, dat plaatsvond op 27 en 28 oktober in De Fabrique in Maarssen, bezochten zo’n 500 ‘NanoCitizens’ de exposerende bedrijven, lezingen tijdens plenaire en parallelsessies, wetenschappelijke posters van (vooral) promovendi, en was er ruim mogelijkheid voor face-to-face interacties. STW-voorzitter Eppo Bruins was voor deze gelegenheid de trotse burgemeester van NanoCity. Hij verwelkomde grote namen als Stuart Parkin (harddisk goeroe), Shuichi Takayama (werkt aan microkanaaltjes om delen van menselijk lichaam te modelleren), Margaret Murnane (pionier op laser-gebied), Hans Clevers (KNAW-president) en Dave Blank (inspirator nanotechnologie).

Bij dit event met stedelijke allure mocht een stadskrant uiteraard niet ontbreken. Betase realiseerde een 8-pagina grote krant op tabloid-formaat, met serieuze nanotechnologische inhoud als items over de onlangs aangekondigde Nobelprijs voor nano-microscopie en de keynote-presentaties van de eerder genoemde personen. Daarnaast bevatte de krant ook minder serieuze onderwerpen als een nanoscoop – een horoscoop die de toekomst nog beter kan voorspellen door middel van nanotechnologie – en een item over de Nanolympische Spelen.

NanoCity Planet 2014

Door de enthousiaste inbreng van de krantenjongen (‘breaking news, breaking news’) ging de krant grif van de hand, zoals de bijgaande Tweet van @NanoCity2014 (fotograaf: Bram Saeys) laat zien.