Uitnodiging NKV NieuwjaarsNCafé op 15 januari 2015

Graag nodigt het bestuur van de Nederlandse Keramische Vereniging u uit voor ons Nieuwjaars-NCafé op donderdag 15 januari 2015 in het Gelderse Borculo. Het thema ‘Oud en nieuw’ van vandaag slaat niet alleen op de jaarwisseling, maar ook op de bijeenkomst zelf. Een bezoek aan het Kristalmuseum vertegenwoordigt het ‘oud,’ en de lezing over keramiek en nanotechnologie het ‘nieuw’. En het afsluitende buffet is natuurlijk van alle tijden …

Programma
15.00 – 17.00 uur:
Bezoek aan het Kristalmuseum (www.kristalmuseum.nl) in Borculo. Naast een unieke verzameling kristallen beschikt het museum ook over een ruime collectie mineralen, edelstenen en fossielen – waarvan het ontstaan ons tot miljoenen jaren in de tijd terugvoert. We worden ontvangen met koffie & cake, krijgen een praatje bij de koffie, en kunnen daarna rondwandelen door het museum, met mogelijkheid tot kopen van edelstenen e.d. in het winkeltje. De begane grond van het Kristalmuseum is rolstoeltoegankelijk.
17.00 uur:
Wandelen naar Grand Café De Gracht aan de overkant van de straat.
17.00 – 18.00 uur:
Lezing van Mark Huijben van MESA+ Institute for Nanotechnology over nanotechnologie in het algemeen, en daarna toegespitst op energietoepassingen en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van keramische nanomaterialen voor verbeterde eigenschappen.
18.00 – 19.30 uur:
Proosten op het nieuwe jaar, gevolgd door een warm en koud buffet. Met uiteraard voldoende tijd om bij te praten of te netwerken.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden – uiterlijk op 12 januari – door een e-mail te sturen aan eddy.brinkman@betase.nl waarin u aangeeft dat u aanwezig zult zijn, en met hoeveel personen.

Deelnamekosten
NKV-leden en hun partners of introducees betalen 25 euro per persoon, met maximaal 1 begeleidende partner/introducee per NKV-lid. Alle overige deelnemers betalen 35 euro per persoon. Gelijk met uw aanmelding maakt u het bedrag over op bankrekening NL10 INGB 0001 8560 32 ten name van de Nederlandse Keramische Vereniging, onder vermelding van uw naam en “NieuwjaarsNCafé 2015”.

Bereikbaarheid
Het Kristalmuseum ligt midden in Borculo aan de Burgemeester Bloemersstraat 1. Grand Café De Gracht ligt naast het Kristalmuseum, aan het Muraltplein 1. Borculo is bereikbaar met directe buslijnen vanuit Enschede (Syntus lijn 62), Deventer (Arriva lijn 56) of Doetinchem (Arriva lijn 23). Komt u met de auto, dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt, op hoogstens een paar minuten lopen.

Het bestuur van de NKV hoopt u te ontmoeten op dit NieuwjaarsNCafé, om met u op het nieuwe jaar te proosten.

Namens het NKV-bestuur,
Eddy Brinkman
Voorzitter