BvM en NKV op vakbeurs Materials 2014

Eddy Brinkman van Betase is nauw betrokken bij de vakbeurs Materials 2014 (www.materialenbeurs.nl), die op 16 en 17 april plaatsvindt in NH Congrescentrum Koningshof in Veldhoven.

Als voorzitter van de Bond voor Materialenkennis (BvM, www.materialenkennis.nl) is hij gevraagd om zitting te nemen in programmacommissie voor het lezingenprogramma van deze vakbeurs. ‘De Bond’ zelf is ook op deze beurs aanwezig, in stand 61 samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland/IOP Self Healing Materials. Op deze beurs kunnen bezoekers (nader) kennis maken met de activteiten van de Bond, en kunnen bezoekers materiaalkundige vragen aan de Bond kwijt om in de achterban uit te zetten.

Technisch-keramisch Nederland is goed vertegenwoordigd op deze vakbeurs. Onder de paraplu van de Nederlandse Keramische Vereniging (NKV, www.ceramics.nl) presenteren zeven Nederlandse technisch-keramische bedrijven zich op de beursvloer in een gezamenlijk paviljoen, de NKV Technical Ceramics Hotspot. Maar dat is nog niet alles: de aanwezige beursbezoekers krijgen twee dagen lang een interessant en veelzijdig lezingenprogramma over (nieuwe ontwikkelingen binnen) technische keramiek voorgeschoteld. Hierin worden ze bijgepraat over onder meer ‘flexibele’ keramische composieten, zelfherstellend keramiek, printen van technische keramiek en keramische membranen. Eddy Brinkman co├Ârdineert dit lezingenprogramma, en is dagvoorzitter tijdens de tweede lezingensessie op 17 april.

NKV Technical Ceramics Hotspot

In het Jaarboek 2014 van de Bond voor Materialenkennis heeft Eddy Brinkman een terugblik op de NKV Technical Ceramics Hotspot geschreven, die u hier in digitale vorm kunt downloaden (in het Nederlands).