iPolyCond – Europees kennisoverdrachtsproject

Tussen 1 oktober 2009 en 30 september 2011 heeft Betase deelgenomen aan het Europese kennisoverdrachtsproject iPolyCond, samen met andere Europese partners en mede gefinancierd door de Europese Commissie. Doel van dit project was om trainingsmaterialen te ontwikkelen voor het polymeerverwerkende midden- en kleinbedrijf en hun klanten, om hun bekendheid en ervaring met geleidende polymeercomposieten te vergroten. Zowel het boekje iPolyCond conductive polymers als het boek An introduction to conductive polymer composites zijn resultaten van dit project.

iPolyCond bouwde voort op het Europese project PolyCond, waarbinnen geleidende polymeercomposieten zijn ontwikkeld: materialen die in staat zijn om elektronische componenten tegen elektromagnetische interferentie (EMI) en elektrostatische ontlading (ESD) te beschermen.

Klik hier om de Nederlandstalige versie van het boekje iPolyCond conductive polymers te downloaden als PDF-document. Dit boekje behandelt op laagdrempelige wijze enkele achtergronden en praktische aspecten van geleidende polymeercomposieten voor afschermingsdoeleinden.

iPolyCond conductive polymers

Europese partners
Betase heeft binnen iPolyCond samengewerkt met partners uit Finland, Spanje, Hongarije, Verenigd Koninkrijk, België en Nederland. Deze partners zijn VTT, Aimplas, Faperin, Hungarian Academy of Sciences, British Plastics Federation, iSmithers, TBA Electro Conductive Products, EuPC en Promolding.

Externe link:
Klik hier om de website van iPolyCond te bezoeken.